Uddrag af lektørudtalelse på Maskemands Gåder

Uddrag af lektørudtalelse på Maskemands Gåder

Anvendelse/målgruppe/niveau

En frisk action-fabel med en karatekat og en ninjahund i de bærende roller. Fornøjelseslæsning for nogenlunde læsestærke børn i aldersgruppen 7-10 år.

Beskrivelse

Makkerparret Jensen og Svarer huskes fra den friske gyserserie En sag for Blodhunden, hvor tempoet og ret originale person- og miljøtegninger gav genren nyt liv. Bogen her, har samme høje tempo og rappe replikker, men er mere skæv og humoristisk og mindre uhyggelig.

Sprog-stilen er den samme, men sværhedsgraden er et par lix-tal lavere. Fortællingen er bygget op om et storbygade-miljø, hvor karatekatten Kaja og ninjahunden Nalle er bedste venner og et par gæve, hæderlige typer, der nok kan lide at slå på tæven, men helst gør det i en god sags tjeneste. Nalle bliver bortført af hundene fra Kokosstræde Koblet, som vil have fred til deres forbrydelser. Det er nu op til Kajas skarpe hjerne og klør, at få kastanjerne ud af ilden.

Samlet konklusion

Ganske underholdende dyre-action, hvor selve forbrydelsen er mindre vigtig end typerne, sproget og tempoet. Der er kun ganske få pauser i det hæsblæsende kattekarate-eventyr.

Jesper Houltoug

 

Læs mere om Maskemands Gåder  – Karatekatten Kaja på eventyr  – her…

Køb Maskemands Gåder her….

 

Læs mere om Dødbringende Slim 1 og 2 – Karatekatten Kaja på eventyr  – her…

Køb Dødbringende Slim her…

Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*