Uddrag af lektørudtalelse på Tim og Piraterne 1 & 2

Uddrag af lektørudtalelse på Tim og Piraterne 1 & 2

Anvendelse/målgruppe/niveau

Tre sammenhængende titler om Tim og piraterne. De kan bruges til læsetræning for drenge i slutningen af 3. samt 4.-5. klasse, som endnu ikke er til de længere romaner. Forsiderne skal nok fænge målgruppen.

Beskrivelse

I samme causerende stil, som kendes fra Karatekatten Kaja på eventyr er her lavet en serie på 3 bind om sørøvere, der er i stand til at komme fra deres verden til nutiden gennem en port. Tim opdager også porten og bliver gennem de 3 bind udsat for hajangreb, som medfører et ar på halsen.

Derudover opsøges han af sørøveren Enøje Jack, som har brug for hans hjælp til at få et skattekort bragt frem til hans kaptajn. Rivaliserende sørøvere angriber Jack og Tim. Det lykkes dem at komme frem til sørøverskibet, der imidlertid er blevet besat af rivalerne. Afslutningsvis får Enøje Jack og Tim bekæmpet og fanget de rivaliserende sørøvere. Sprogligt let tilgængelige med lix mellem 20 og 22. Kim Svarers illustrationer understøtter fint teksten.

Samlet konklusion

Læsetræning for drenge, der ikke er til tykke bøger, men samtidig vil godtage en blanding af fantasy og pirater. Til børnebiblioteker og skolernes læringscentre.

Karsten Boll

 

Læs mere om Tim og Piraterne i:

Mit Magiske Ar

Enøje Jack og Skattekortet – 1

Enøje Jack og Skattekortet – 2

 

Køb bøgerne her:

Mit Magiske Ar

Enøje Jack og Skattekortet – 1

Enøje Jack og Skattekortet – 2

Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*