Villiam, Line og kugler i Sudermosen – Anmeldelser

Villiam, Line og kugler i Sudermosen – Anmeldelser

Villiam og Freddy Flodslam på nye eventyr

– anmeldelse fra Sportsfiskeren Januar 2008.

Sidste år udsendte Michael Jensen sin børne-ungdoms-voksenbog “Villiam, Guldfisken og Freddy Flodslam”, der fik fine anmeldelser på grund af sin friske stil, frodige sprog og fantasi. En bog, der både henvendte sig til halvstore børn og voksne, som ikke havde glemt, hvordan det var engang at opdage verden. Handlingen startede med at den 12-årige Villiam faldt ned fra et træ og ud i åen. Efter at være drevet med strømmen blev han redet af flodbumsen Freddy med det blomstrende sprog. Sammen oplevede de to geddefiskeri, et monster i Klostersøen og redder præsten, der bliver ramt af lynet.

Nu er Michael Jensen så ude med det andet bind, “Villiam, Line og kugler i Sudermosen”. Det brogede persongalleri fra sidst udvides med nye farverige karakterer, som autisten Gamle Tom, der samler på stenalderredskaber og tomme malerbøtter samt den skydegale Sony Strøm og sagfører Elmstrøm, der bestemt ikke er fin i kanten.

Vi skal ikke have vendt mange sider i bogen, før handlingen tager fat. Freddy Flodslam og Villiam er igen på fisketur. Det bliver dog ikke til mange fisk, da de finder Gamle Tom med et skudsår i skulderen og det varer ikke længe, før de to venner allierer sig med ornitologen Line, som er ferm med computeren, for at opklare en mystisk sag, der både omfatter røveri og sågar også et mord.

Historien er spændende og skal nok holde de unge læsere fanget til sidste side. Der er fart over handlingen. “Villiam, Line og kugler i Sudermosen” er en fed bog til den unge lystfisker, som også holder af en spændende historie. Selv om man sagtens kan læse bogen særskilt, vil man få størst udbytte af den, hvis man forinden har læst forgængeren “Villiam, Guldfisken og Freddy Flodslam”. Lad os håbe, at Michael følger op med et tredie bind. Man kommer nemlig til at holde af personerne.

Læst af Lars Østergaard Jensen

Uddrag fra anmeldelse på 123nu.dk – 10. december 2007:

Vurdering 5 fisk ud af 6 mulige.

Du må selv læse bogen og dermed selv fange dine billeder mens du side efter side bliver mere bekendt med ”Villiam, Line og kugler i Sudermosen” og de mange figurer og roller, som udspilles, som eksisterer, som lever. Du vil opleve hygge, uhygge og sjæl og krop på engang.

Læs hele anmeldelsen her…

 

villiam_line_kugler_sudermosen_bog

Bogen kan købes her…

Etiket: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*